Oprichter en instructeur 

Mijn naam is Erik Scholten, oprichter en instructeur van Combat Mindset. Sinds ik kan lopen ben ik al met sport bezig: judo, voetbal, hardlopen, zwemmen, boksen, en zo gaat de lijst nog even door. Circa 7 jaar geleden ben ik begonnen met Krav Maga en was direct verkocht. Krav Maga is voor mij een effectieve manier om in groepsverband te werken aan conditie, spierkracht, zelfverdedigings- en gevechtstechnieken en is daarnaast vooral erg leuk.

Inmiddels heb ik verschillende (instructeurs-) opleidingen met succes afgerond op het gebied van Krav Maga, weerbaarheid, zelfverdediging en toegepaste psychologie. Momenteel ben ik naast het lesgeven bezig met een Post-Bachelor Psychosociale Therapie, omdat ik heb gemerkt dat sporten niet voor iedereen vanzelfsprekend is, vanwege fysieke of mentale aandoeningen al dan niet door ingrijpende veranderingen of ervaringen. Mijn missie is sport voor iedereen toegankelijk te maken op een leuke en laagdrempelige manier.

Krav Maga en Kidsafety

Combat Mindset specialiseert zich op het gebied van Krav Maga, Kidsafety en (toegepaste) psychologie. Net als onze bedrijfsnaam zijn gevechtstechnieken (combat) en onze psyche (mind) onlosmakend met elkaar verbonden. Ons lichaam doet immers niks als ons brein stagneert. Denk bijvoorbeeld aan de vecht, vlucht of bevries reactie in stressvolle situaties. Het vermogen om door te zetten als het nodig is, zelfvertrouwen en overtuigingskracht zijn net zo belangrijk als onze vuisten, ellebogen of schenen. Bij Combat Mindset gaan wij verder dan alleen techniek. Wij zorgen dat niet alleen uw lichaam maar ook het brein is afgestemd op iedere situatie.

Life Coaching

Onze kennis en vaardigheden stellen ons in staat om naast reguliere groepslessen of personal training te werken met mensen waarbij sport of (sociaal) welzijn minder vanzelfsprekend is. Denk hierbij aan een lichamelijke beperking of psychologische blokkades. Een vervelende ervaring uit het verleden of ingrijpende veranderingen kunnen vergaande gevolgen hebben op ons denken en handelen in het hier en nu. Wanneer wij door deze ervaring of verandering niet meer afgestemd kunnen reageren op onszelf of de omgeving kunnen er problemen ontstaan. Denk hierbij aan vermoeidheid, stress of depressie. Binnen het life coaching programma werken wij samen, op een sportieve en realistische manier naar herstel.

Boek een proefles

Voor wie? 

Voor de ervaren (vecht-) sporter, de beginner, de gelegenheidssporter, de sociale sporter, de onzekere sporter…… Kortom: voor iedereen, en wij bedoelen dan ook iedereen! Ongeacht de fysieke of mentale conditie. Wij kijken graag samen met u naar alle wensen en mogelijkheden.

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een proefles voor uzelf, kind, klas, sportschool of bedrijf, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Waar? 

Naast onze eigen locaties in Weesp en Landsmeer werken wij momenteel nauw samen met Inside Defence te Amsterdam. Wij verzorgen daar alle KidSafety lessen en geven daarnaast wekelijks Krav Maga les aan tieners en volwassenen (zowel in groepsverband als prive). Daarnaast is Combat Mindset regelmatig te vinden op basisscholen, middelbare scholen, het speciaal onderwijs, kinderdagverblijven en buurtcentra

Bekijk rooster

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties, wijzigingen en uitdagende workshops